#6 Liquorice Brown Ale
Bryggd: 28/11 - 2013
Flaskad: 15/12 - 2013
Den första öl jag bryggde, Pacifica Brown Ale, blev så pass god att jag ville göra om den, den här gången med en liten twist. Jag tänkte att den skulle kunna bli god med lite lakritssmak. Sagt och gjort, jag tillsatte 2 msk lakritspulver när det var 5 min kvar av koktiden :-)
Den här gången bytte jag också ut humlen mot en amerikansk (Columbus) och en engelsk (East Kent Goldings).
Öltypsdefinition enligt Svenska Hembryggareföreningen: American Brown Ale
Mitt recept:
Style:
American Brown Ale
Recipe
Specifications
--------------------------
Batch Size
(fermenter): 11,00 l
Original
Gravity: 1,061 SG
Final
Gravity: 1,014 SG
Alcohol by
Vol: 6,2 %
Bitterness: 47,9
IBUs
Color: 61,4 EBC
Boil Time:
60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type %/IBU
2,80 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 81,9 %
0,25 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 7,3 %
0,20 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 5,8 %
0,17 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 5,0 %
10,00 g Columbus [14,0 %] - Boil 60 min Hop 27,1 IBUs
10,00 g Columbus [14,0 %] - Boil 20 min Hop 16,4 IBUs
10,00 g Goldings, East Kent [5,0 %] - Boil 10,0 min Hop 3,5 IBUs
20,00 g Goldings, East Kent [5,0 %] - Boil 1,0 min Hop 0,8 IBUs
1,0 pkg English Ale (White Labs #WLP002) Yeast -
Mash
Schedule: BIAB, Light Body
Total Grain
Weight: 3,42 kg
----------------------------
Name Description Step Temp Step Time
Saccharification
Add 20,04 l of water at 68,6 C 64,4 C 90 min
Mash
Out Heat to 75,6 C over 7 min 75,6 C 10 min
Betyg: 6/10
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar